Als gerenommeerd merk van luxewagens staat BMW symbool voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie, waardoor het een reputatie heeft verworven onder autoliefhebbers. Elke eigenaar van deze wagen is zich ervan bewust dat het gebruik van de juiste onderdelen een sleutelelement is in het behoud van zijn uitzonderlijke kwaliteiten. Auto-onderdelen voor BMW moeten van de hoogste kwaliteit zijn, zowel voor motoronderdelen, remsystemen als exterieurcomponenten.

Bovendien biedt het merk BMW een verscheidenheid aan auto-accessoires zoals navigatiesystemen, handsfree sets, wieldoppen of automatten om het comfort en de esthetiek van de auto te verbeteren. Het gebruik van originele BMW onderdelen zorgt voor een perfecte technische staat van de wagen, wat bijdraagt tot het rijcomfort, de veiligheid van de bestuurder en de passagiers en het behoud van de hoge waarde van de wagen op de vervangingsmarkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk onderdeel dat speciaal voor BMW ontworpen is, ontworpen en geproduceerd wordt om de hoogste normen op het vlak van prestaties, veiligheid, duurzaamheid en innovatie te bereiken. Door originele onderdelen voor de voertuigen van het merk te kiezen, investeert u in uw veiligheid en verhoogt u uw rijplezier.

De markt van auto-onderdelen voor BMW modellen is zeer divers. Het aanbod is breed en omvat zowel originele BMW onderdelen als vervangingsonderdelen. Zowel groothandelaars, winkels als garages bieden toegang tot een breed gamma onderdelen, zowel gebruikt als nieuw, verkocht in originele verpakking.
BMW, een automerk dat wereldwijd bekend staat om zijn luxe, innovatie en uitzonderlijke prestaties, vereist speciale zorg om zijn voertuigen in perfecte staat te houden. Originele BMW auto-onderdelen spelen een sleutelrol in het garanderen van langdurige prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. In dit artikel geven we gedetailleerde informatie over de verschillende aspecten van auto-onderdelen voor BMW voertuigen, zowel voor garages als voor individuele gebruikers.
Tegenwoordig vindt een groot deel van de handel in auto-onderdelen plaats via het internet. Een aantal online shops biedt de mogelijkheid om onderdelen te zoeken op VIN-nummer, wat het veel gemakkelijker maakt om compatibele onderdelen voor een specifiek BMW model te vinden.
BMW originele onderdelen worden vaak aanbevolen vanwege hun kwaliteitsgarantie en perfecte pasvorm. Al deze onderdelen worden vervaardigd volgens strikte OEM-normen (Original Equipment Manufacturer), wat hun hoge kwaliteit garandeert. Deze onderdelen zijn beschikbaar voor zowel export als import, zodat autoliefhebbers over de hele wereld kunnen profiteren van producten van de hoogste kwaliteit.
Hoewel originele onderdelen over het algemeen duurder zijn, is het de moeite waard om erin te investeren vanwege hun duurzaamheid, wat uiteindelijk geld kan besparen. In feite is het gebruik van originele BMW auto-onderdelen een van de belangrijkste factoren voor de levensduur en betrouwbaarheid van deze auto’s.

Toch is er ook een markt voor gebruikte BMW auto-onderdelen. Hoewel sommige gebruikte onderdelen misschien niet in perfecte staat zijn, kunnen veel onderdelen nog lang dienst doen. Voor bestuurders met een klein budget is het kopen van gebruikte onderdelen vaak de enige optie, zodat ze waardevolle BMW modellen kunnen repareren zonder veel uit te geven.

Originele BMW onderdelen

Originele BMW onderdelen, ook OEM (Original Equipment Manufacturer) onderdelengenoemd, zijn onderdelen die rechtstreeks of in onderaanneming door de constructeur worden vervaardigd. Ze zijn identiek aan de onderdelen die tijdens de productie in de wagen gemonteerd werden, zijn specifiek op het individuele model afgestemd en worden streng getest om aan de hoge normen van de constructeur te voldoen.

De aankoop van originele BMW onderdelen garandeert volledige compatibiliteit en compatibiliteit met uw wagen, wat een betrouwbare werking garandeert. Hoewel vervangstukken vaak goedkoper zijn, passen ze misschien niet perfect of voldoen ze niet aan dezelfde normen, wat in de toekomst tot problemen kan leiden.

Het gebruik van originele BMW onderdelen wordt ook belangrijk in het kader van de toekomstige autoverkoop – potentiële kopers verwachten dat de wagen onderhouden werd met de juiste onderdelen.

Een bijkomend voordeel van het kopen van nieuwe originele BMW auto-onderdelen is dat ze vaak gedekt worden door de fabrieksgarantie, een extra waarborg die zelden beschikbaar is bij vervangonderdelen. Ondanks de aanvankelijk hogere kostprijs vertaalt deze investering zich in besparingen op lange termijn, met een grotere duurzaamheid en een perfecte pasvorm.

Voordelen van originele onderdelen:

 • Kwaliteitsgarantie: Alle BMW onderdelen zijn ontworpen voor specifieke modellen en garanderen een perfecte pasvorm en werking.
 • Duurzaamheid: originele BMW onderdelen zijn getest op duurzaamheid en garanderen een lange levensduur.
 • Veiligheid: het gebruik van originele onderdelen garandeert dat onze BMW zijn fabrieksveiligheidskenmerken behoudt.

BMW onderdelen catalogus

De online BMW onderdelencatalogus is voor eigenaars en garages van onschatbare waarde en vergemakkelijkt het zoeken naar mogelijke reparaties. Aan de hand van gedetailleerde schema’s en onderdeelnummers vindt u snel de juiste onderdelen. Naast het vinden van onderdelen kunt u ze ook vergelijken en de beschikbaarheid in winkels en garages controleren. Deze tool vergemakkelijkt snelle aankopen, zodat je je kunt concentreren op waar het onderdeel beschikbaar is.

De catalogus bevat:

 • Technische gegevens: Afmetingen, specificaties, onderdeelnummers, toepassing van het onderdeel.
 • Diagrammen: Grafische weergave van hoe en waar het onderdeel in de auto past.
 • Prijslijst: Huidige prijzen, mogelijkheid om offertes van verschillende leveranciers te vergelijken.
 • Beschikbaarheid van onderdelen: Actuele informatie over waar en wanneer je het onderdeel waarin je geïnteresseerd bent kunt krijgen.
 • Compatibiliteitsinformatie voor andere modellen: Informatie over of een onderdeel past op andere BMW modellen.

De BMW onderdelencatalogus is een hulpmiddel van onschatbare waarde voor wie deze wagens herstelt, onderhoudt of tunet. U vindt er snel details zoals filters, schokdempers, motor- of remsysteemonderdelen.

Gebruikte onderdelen

Vaak hangt de beslissing om onderdelen voor je auto te kopen af van een aantal factoren, zoals je budget en de beschikbaarheid van nieuwe onderdelen. Hieronder staan de onderdelen die over het algemeen de moeite waard zijn om nieuw te kopen en de onderdelen die veilig zijn om gebruikt te kopen voor je BMW.
Onderdelen die de moeite waard zijn om nieuw te kopen:

 • Filters – Lucht-, olie-, brandstof- of cabinefilters zijn goedkoop en hun staat heeft een directe invloed op de prestaties van je auto en de luchtkwaliteit in de cabine.
 • Remmen – Remonderdelen, of het nu remblokken of remschijven zijn, hebben een directe invloed op de veiligheid.
 • Distributieriemen – Dit is een van die onderdelen die bij een defect kunnen bijdragen aan een grote motorstoring.
 • Motoronderdelen – Zuigers, ringen, kleppen enz. – Deze onderdelen zijn meestal ook de moeite waard om nieuw te kopen om ernstigere motorproblemen te voorkomen.
 • Banden – Gebruiktebanden kunnen al versleten zijn, wat betekent dat ze onvoldoende grip op de weg bieden.

Onderdelen die je gebruikt kunt kopen:

 • Carrosseriedelen – Als het onderdeel niet te versleten is, overweeg dan om het te kopen. Onderdelen zoals deuren, motorkappen, bagagerekken, spatborden of bumpers kun je met een gerust hart tweedehands kopen.
 • Stoelen en andere interieuronderdelen – Het kopen van gebruikte stoelen, vloermatten en zelfs het stuurwiel kan een goed idee zijn als ze in goede staat zijn.
 • Velgen – Gebruikte velgen kunnen, als ze niet te erg beschadigd zijn, nog vele jaren meegaan.
 • Elektrische onderdelen – Onderdelen zoals dynamo’s, startmotoren, computers en regelaars

Reserveonderdelen

OE (Original Equipment) en OES (Original Equipment Supplier) onderdelen zijn alternatieven voor OEM onderdelen, geproduceerd door bedrijven die onderdelen leveren aan BMW assemblagelijnen. Hoewel ze niet door BMW verkocht worden, bieden ze vaak een vergelijkbare kwaliteit. OE of Original Equipment onderdelen worden door de constructeur zelf geproduceerd. Dit betekent dat ze identiek zijn aan de onderdelen die tijdens de productie op de wagen gemonteerd werden.

OES, of Original Equipment Supplier, aan de andere kant, zijn onderdelen geproduceerd door externe leveranciers die samenwerken met de autofabrikant, of in het geval van BMW, bedrijven die originele onderdelen leveren voor assemblage op de productielijnen van de fabrikant.

OES-onderdelen voldoen aan de specificaties en normen van BMW, hoewel ze niet onder dat merk worden verkocht. Dankzij identieke productienormen benadert de kwaliteit van OES-onderdelen echter die van OE-onderdelen.

Bij de aankoop van BMW onderdelen zijn zowel OE als OES een verstandige keuze. De keuze tussen de twee hangt af van persoonlijke voorkeur, beschikbaarheid van het onderdeel en prijs. Het is echter vermeldenswaard dat OE onderdelen vaak duurder zijn, terwijl OES onderdelen voordeliger kunnen zijn en toch een vergelijkbare kwaliteit bieden.

Waar koop ik BMW auto onderdelen?

BMW auto onderdelen kunnen op verschillende plaatsen gekocht worden. Een daarvan zijn erkende dealers, waar alleen originele onderdelen verkrijgbaar zijn met volledige fabrieksgarantie. Een andere optie zijn onafhankelijke autozaken, die zowel originele onderdelen als vervangonderdelen aanbieden. Aankopen kunnen online worden gedaan of persoonlijk in de winkel worden afgehaald. Daarnaast biedt de autobeurs een plek waar onderdelen kunnen worden gekocht van zowel professionele dealers als particulieren.

De keuze voor een bepaalde bron van aankoop hangt af van verschillende factoren, zoals prijsvoorkeur, levertijd en gewenste betalingswijze. Ongeacht de gekozen plaats van aankoop is het belangrijk om aandacht te besteden aan de staat van de aangeboden producten en de beschikbaarheid van garantie, die van invloed is op de zekerheid van gebruik.

Aankoop en beschikbaarheid van onderdelen

 • Internationale, nationale, regionale of lokale groothandels en garages zijn bronnen waar BMW onderdelen gekocht kunnen worden. Zij hebben meestal toegang tot een breed assortiment.
 • Nieuwe onderdelen zijn verkrijgbaar in originele verpakking met originele labels, wat een bevestiging van echtheid is.
 • Het importeren van onderdelen wordt vaak gebruikt door groothandels en garages om moeilijk te vinden onderdelen te verkrijgen.
 • Onderdelen wordengeëxporteerd wanneer ze naar andere landen worden verzonden als onderdeel van BMW’s wereldwijde toeleveringsketen.

Leveranciers van originele onderdelen

De onderdelenleverancier speelt een belangrijke rol in de toeleveringsketen. De juiste leverancier kan de beschikbaarheid van originele onderdelen garanderen en deskundige hulp bieden bij de selectie ervan.

Of je nu een BMW bezit of een garage runt, je moet altijd kunnen rekenen op leveranciers om je voertuig in goede staat te houden.

Laten we eens kijken naar een paar punten die laten zien waarom het kiezen van de juiste auto-onderdelenleverancier zo belangrijk is:

 • Toegang tot originele onderdelen – Het is belangrijk om op je hoede te zijn voor onderdelenleveranciers die alleen vervalsingen aanbieden. Helaas bieden veel bedrijven namaak BMW onderdelen aan die ernstige mechanische problemen kunnen veroorzaken.
 • Ruime keuze aan onderdelen – Een betrouwbare leverancier van auto-onderdelen moet een breed assortiment hebben.
 • Professioneel advies – De leverancier moet niet alleen verkopen, maar klanten ook helpen bij het selecteren van de juiste onderdelen – vaak weet de klant zelf niet welke onderdelen hij echt nodig heeft.
 • Aantrekkelijke prijzen – Hoewel je niet wilt inleveren op kwaliteit, wil je ook niet te veel betalen voor auto-onderdelen.
 • Snelle levering – Hoe snel kan de leverancier de door jou bestelde onderdelen leveren? Heeft hij de onderdelen die hij vaak nodig heeft ter plaatse, of moet hij ze importeren? – Bij autoreparaties is tijd van het grootste belang, vooral voor autobezitters.

Garage-onderdelen

Voor garages die gespecialiseerd zijn in de reparatie en het onderhoud van BMW voertuigen is de toegang tot originele reserveonderdelen in originele verpakking essentieel. Het gebruik van originele auto-onderdelen, waaronder OE (Original Equipment), OEM (Original Equipment Manufacturer) en OES (Original Equipment Supplier), garandeert dat reparaties worden uitgevoerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen van de fabrikant.

Export en import van onderdelen

Zowel de export als de import van originele BMW auto-onderdelen spelen een belangrijke rol in het garanderen van de wereldwijde beschikbaarheid van onderdelen. De handel in originele onderdelen en de samenwerking met groothandelaren in auto-onderdelen stellen werkplaatsen over de hele wereld in staat om BMW auto’s in optimale conditie te houden.

Gebruikte auto onderdelen

Hoewel gebruikte auto-onderdelen een goedkoper alternatief kunnen zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn en afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. Originele onderdelen gebruiken, zelfs als ze gebruikt zijn, garandeert meer veiligheid en naleving van de technische vereisten van de wagen.

Carrosseriedelen en goedkope auto-onderdelen

Carrosseriedelen spelen een belangrijke rol in het behoud van de esthetiek en structurele integriteit van BMW voertuigen. Goedkope auto-onderdelen kunnen aan de andere kant verleidelijk zijn, maar door originele onderdelen te kiezen, kunnen voertuigeigenaars verzekerd zijn van hun kwaliteit en duurzaamheid.

Auto-onderdelen op VIN

Auto-onderdelen kopen op VIN (Voertuigidentificatienummer) garandeert dat de onderdelen perfect passen voor een specifiek BMW model. Een auto-onderdelenwinkel die deze optie aanbiedt, maakt het gemakkelijk en betrouwbaar om de juiste onderdelen te vinden en minimaliseert het risico op verwarring.

Uw BMW in de best mogelijke staat houden is cruciaal om zijn waarde en prestaties te behouden. Originele BMW onderdelen bieden niet alleen een perfecte pasvorm, maar ook de garantie dat uw auto even betrouwbaar en veilig blijft als de dag dat u hem kocht. In de BMW online onderdelencatalogus vindt u alle informatie over de afzonderlijke onderdelen en kunt u ze zowel bij de erkende concessiehouders als bij de vertrouwde garagehouders kopen. Of het nu gaat om import, export of lokale verkoop, de kwaliteit en authenticiteit van de onderdelen moeten altijd op de eerste plaats komen.

Originele BMW auto-onderdelen zijn essentieel voor het behoud van de luxe, prestaties en betrouwbaarheid die synoniem zijn met het merk. Investeren in originele onderdelen is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw auto presteert zoals verwacht, met behoud van zijn aftermarket waarde. Zowel garages als individuele gebruikers moeten altijd vertrouwen op originele onderdelen – voor veiligheid, prestaties en gemoedsrust.

Automodellen

BMW, 2002, TURBO, i3, I3, i8, I8, Isetta, ISETTA, M1, M3, M5, M6, Serie, 1, Serie, 1, Serie, 2, Serie, 2, Active, Tourer, Serie, 2, ACTIVE, TOURER, Serie, 3, Serie, 3, GT, SERIE, 3, GT, SERIE, 4, SERIE, 4, SERIE, 5, SERIE, 5, GT, SERIE, 5, GT, SERIE, 6, SERIE, 6, SERIE, 7, SERIE, 7, SERIE, 8, SERIE, 8, X1, X2, X3, X4, X5, X6, Z1, Z3, Z4, Z8